Cumpărarea, închirierea sau vânzarea unei proprietăți imobiliare în Cluj-Napoca

Cumpărarea, închirierea sau vânzarea unei proprietăți imobiliare în Cluj-Napoca poate fi un proces anevoios, ce necesită energie, răbdare și mult timp. Asta mai ales în cazul în care persoanele implicate aleg să nu apeleze la specialiști în domeniu, respectiv la agenți imobiliari. Alegerea unei agenții imobiliare reprezintă un prim pas important în identificarea și achiziționarea/închirierea proprietății dorite.

Desigur, contractarea agenției potrivite presupune o anumită responsabilitate. Am identificat o serie de aspecte cărora merită să le acorzi atenție în momentul în care decizi să colaborezi cu o agenție imobiliară.

 

  1. Instrumentele de lucru folosite de agenția imobiliară

Agențiile imobiliare profesioniste dispun de o echipă de experți. Agentul imobiliar lucrează în colaborare cu fotografi ce documentează proprietățile, cu un sistem competent și eficient de relații clienți și cu un departament financiar ce are ca scop identificarea celei mai avantajoase variante de creditare pentru fiecare client.

Mai mult, o agenție imobiliară demnă de încredere are un site web ușor de accesat; considerăm că, într-o piață imobiliară dinamică (precum cea din Cluj-Napoca), este esențial să fii la curent cu ofertele cele mai potrivite pentru aria ta de interes.

 

  1. Contractele și comisionul practicat de agenția imobiliară

Semnarea unui contract de colaborare constituie un pas important în angajarea unor relații profesionale serioase. Îți sugerăm să soliciți din timp agenției imobiliare cu care intenționezi să lucrezi contractul de colaborare astfel încât să cunoști mai îndeaproape drepturile și obligațiile părților.

Un subiect de larg interes este comisionul practicat de agenția imobiliară. Capital Imobiliare a introdus o nouă abordare a acestui aspect: la majoritatea anunțurilor listate comisionul este de 0% pentru client. Totuși, în situația în care alegi o proprietate cu comision, întreabă-l pe agent dacă practică dubla comisionare, respectiv percepe comision de la cumpărător și de la vânzător. Și asta pentru că, în viziunea noastră, agentul imobiliar ar trebui să te reprezinte doar pe tine.

 

  1. Experiența agenției imobiliare

Agențiile imobiliare cu vechime sunt mult mai capabile să transforme procesul de tranzacționare într-o experiență reușită. Situațiile cu care acestea s-au confruntat de-a lungul timpului le oferă o înțelegere mai profundă a dinamicii imobiliare și a nevoilor clienților pe care îi reprezintă.

Mai mult, prezența îndelungată a agenției pe piața imobiliară este un bun indicator al seriozității acesteia. Astfel, dacă ai întrebări sau nedumeriri după efectuarea unei tranzacții imobiliare, vei știi că poți apela cu încredere la agenția ce te-a reprezentat.

Pentru a conchide, colaborarea cu o agenție imobiliară te ajută să economisești bani și timp. Expertiza agentului imobiliar constituie un real avantaj în identificarea proprietății imobiliare dorite. Agentul imobiliar este acolo pentru tine: te reprezintă, iar informațiile pe care le are despre piața imobiliară te pot ajuta să iei cea mai bună decizie fără riscul de a pierde bani pe imobilele supraevaluate de proprietari.

Lasă un comentariu

Compara anunțuri

Compare
×