Piața imobiliară din Cluj-Napoca și zona periurbană

Raport piata imobiliara Cluj Napoca - Trimestrul I din 2022

Prima ediție a raportului privind piața imobiliară din Cluj a agenției Capital Imobiliare

Capital Imobiliare, în colaborare cu ValorEasy, lansează prima ediție a raportului ”Piața imobiliară din județul Cluj”. Ne propunem să aducem o contribuție importantă la transparența pieței prin furnizarea de informații din orașul Cluj-Napoca și împrejurimi. Datele se bazează, în cea mai mare parte, pe anunțurile de vânzare și închiriere publicate și verificate de brokerii noștri, în piețele din Cluj-Napoca, Florești, Apahida, Dezmir și Feleacu. 

Pe lângă analizele statistice, brokerii Capital Imobiliare, buni cunoscători ai piețelor locale, își expun în acest raport și viziunea asupra pieței imobiliare. Prin semnalarea evoluțiilor de piață în timp util, sperăm că vom face posibil pentru actorii pieței (vânzători, cumpărători, dezvoltatori, investitori, bănci) să răspundă rapid și informat la incertitudinile actuale. 

Prețurile solicitate și de tranzacționare au crescut în județul Cluj într-un ritm diferit

 Conform datelor colectate de ValorEasy, ClujNapoca ocupă prima poziție în topul prețurilor locuințelor la nivel național, cu un preț mediu de tranzacționare al apartamentelor existente în primele 3 luni din 2022 de 1.750 de euro pe metru pătrat util, o creștere de aproximativ 10% comparativ cu anul anterior. În Cluj-Napoca prețurile de vânzare ale apartamentelor s-au apreciat cu 80%, în termeni reali, în perioada 2015 – 2021, depășind creșterile câștigului salarial mediu real de 74%. 

Și în celelalte trei orașe mari analizate de ValorEasy (București, Iași și Timișoara) prețurile de vânzare s-au apreciat rapid, dar nu au depășit creșterile câștigului salarial. Clujul este orașul cu cea mai rapidă creștere economică din Uniunea Analiza pieței imobiliare Europeană, cu o creștere a PIB-ului de 4,5 ori în 20 de ani. Această dezvoltare accelerată a influențat nu doar nivelul veniturilor clujenilor, ci și piața imobiliară. 

Pe de altă parte, deficitul de oferte la vânzare a condus din nou la majorări semnificative ale prețului solicitat (prețul cerut de vânzător care poate fi considerat prețul inițial pentru negocieri, dar nu este neapărat prețul tranzacționat). În primul trimestru din 2022, apartamentele la vânzare din Cluj-Napoca aflate în portofoliul Capital Imobiliare au avut prețul mediu cerut de 2.160 de euro pe metru pătrat, un avans anual de aproape 14%.


Dorești raportul complet cu toate informațiile despre piața imobiliară din Cluj-Napoca din primul trimestru al anului 2022?


Completează formularul de mai jos și ți-l trimitem pe email.

Lasă un comentariu

Compara anunțuri

Compare
×